Op maandag 25 maart vervulde Ambulance Wens België een wens voor een meneer (1930) uit Gent. Hij verblijft momenteel op de Palliatieve Eenheid AZ Sint-Lucas Gent Campus Volkskliniek.

Het was een bijzondere wens, een doordachte wens waarbij wat voorbereiding aan vooraf is gegaan. Meneer wilde graag zijn echtgenote verrassen door een uitstap met haar naar Basiliek van Oostakker-Lourdes in Oostakker te plannen.

Hij heeft zijn partner leren kennen aan de grot waardoor deze plaats een bijzondere betekenis heeft voor het koppel. Mevrouw is van niets op de hoogte en is reeds aanwezig op de eenheid bij onze aankomst. Samen met de verpleegkundigen van de afdeling gaan we meneer zijn kamer binnen.

Mevrouw is aangenaam verrast en meteen is er een emotioneel moment: heel mooi om de liefde tussen beide partners waar te nemen.

Het is hun dag, hun uitstap dus geven we hen alle tijd om te genieten van dit moment.

Na kennis te maken met onze mascotte, enkele foto’s, comfortabel te installeren zijn we op weg naar onze bestemming: het bedevaartsoord Lourdes Oostakker. Bij aankomst staat het petekind ons op te wachten vergezeld met een fles champagne, ook dit had meneer afgesproken. Hij wou graag meteen naar de souvenirwinkel.

De uitbaatster kennen ze goed door de vele bezoeken aan het bedevaartsoord. Bij binnenkomst was er een warme begroeting, meneer was heel tevreden.

Hij verkoos om in haar gezelschap, samen met partner en petekind, de fles champagne te ontkurken. Kaarsen en kaarten zijn aangekocht als souvenir, alsook een Mariabeeldje met wijwater in. Onze mascotte kreeg meteen een zegening met wijwater, alsook meneer zijn aangezicht.

Het volgende moment dat hij wou doen was de grot. Eerst zijn de partner en petekind naar de grot gegaan, meneer wou toen nog niet mee. Al snel werd duidelijk waarom: hij wilde voor zijn partner nog een cadeau kopen en haar dit dan later op de uitstap overhandigen.

De overhandiging was weer een intens moment waarbij een traantje werd weggepinkt. Dan zijn we met meneer in de grot gegaan, stil in gedachten diep verzonken. Bij het buitenkomen wilde hij graag nog even halt houden voor de grot.

Genieten van de vogels te horen fluiten, genieten van de wind in zijn aangezicht en genieten van de zalige stilte.
Zijn uitstap was volmaakt, het was goed geweest.

Na enkele knuffels en liefdevolle momenten met zijn partner gaf hij aan moe te zijn en graag terug naar de palliatieve eenheid te gaan. Bij aankomst op de eenheid stonden de verpleegkundigen ons reeds op te wachten, nieuwsgierig naar het mooie verhaal.

Na meneer comfortabel in bed te installeren, afscheid te nemen was er nog een afsluitend moment tussen het koppel van deze mooie namiddag. Een namiddag met veel liefde, genegenheid en voldoening.

Contacteer ons

Ambulance Wens België vzw
T +32 468 14 14 14
info@ambulancewens.be