Op vrijdag 31 mei vervulden we met Ambulance Wens België de wens voor een jongeman (1973) uit Beernem. Hij verblijft momenteel in het AZ Sint-Lucas Brugge te Assebroek. Hij wilde graag naar het Best Kept Secret Festival in de Beekse Bergen in Nederland.

Liefde VOOR muziek kennen we allemaal, maar hier gold ook zeker liefde EN muziek. Meneer, Jeroen dus, is ongehuwd maar heeft vrienden om uw petje voor af te doen. Vooral Stefani, Nic, Tinne en zijn zus gaan voor hem door het vuur.

Ze hebben zelfs een beurtrol opgesteld om afwisselend bij Jeroen in het ziekenhuis te blijven overnachten. Sfeer zat er al in bij het vertrek.

We vonden direct zijn kamer, de deur volgeplakt met post-its om te laten zien dat het zijn dag was:
“it’s a good day 2 rock”

Ik denk zelfs dat de verpleging stiekem jaloers was op zijn uitstap, want zelfs toen we via spoed binnenstapten wisten ze daar al voor wat we kwamen. En op de afdeling stormde de verpleging naar Jeroen toe om samen met op de foto te staan met die “Rock Guy”

Onderweg naar Hilvarenbeek kneep Jeroen nog even zijn ogen dicht, kwestie van zijn batterijen volledig op te laden voor het festival. Stefani begeleidde ons mee.

Yeah zeg, wat een ontvangst op dit machtig festival.

Karin, de verantwoordelijke van EHBO stond ons op de backstage parking al superenthousiast op te wachten en bracht ons persoonlijk naar de achteringang. Alle poorten schoven voor ons open.

Nic en Tinne stonden er ook al. Let’s start the party: een pintje, een sigaretje, vrienden, goei weer, keitoffe locatie.

Het was een echt festivalweertje: niet te koud, niet te warm, geen wind, geen regen, …dus enkel genieten. Jeroen wou vooral Primal Scream zien, dus zorgden we voor een plaats op de eerste rij. Er werd gezongen, geshaked, geapplaudisseerd , gelachen, …

De leadzanger van Primal Scream zag Jeroen en riep door de micro een eerbetoon voor hem uit!

Hij vond het geweldig dat Jeroen er was en mee rockte. Het was een schitterend optreden.

Graag hadden we nog een meet and greet geregeld, maar jammer genoeg kreeg Marieke van de organisatie dit niet meer geregeld. MAAR de playlist en het plectrum waren wel voor Jeroen.

Op naar het volgende podium, het was echt geweldig om te zien hoe iedereen genoot. Muziek is altijd Jeroens passie geweest.

Wat opviel was de vriendelijkheid en de loyaliteit van de festivalgangers. Velen begroetten Jeroen alsof ze hem al jaren kenden en uitten hun respect. Een journalist van de Volkskrant vroeg of hij een klein interview mocht afnemen en enkele foto’s maken. Misschien zelfs voor op de voorpagina!

Stefani liet ons een sms-je lezen van de papa van Jeroen waarin hij Ambulance Wens België ook extra bedankte om zijn zoon deze dag nog te bezorgen.

Maar van al dat rocken wordt een mens moe en rond 21.30 u gaf Jeroen aan dat het voldoende was geweest voor hem. Eerst nog even de platenwinkel binnen om te snuisteren tussen al dat vinyl en CD’s om daarna met 2 CD’s rijker richting ambulance te wandelen.

Bij ons zeggen ze: “teutop zijn van voldoening” en dat was Jeroen ook.

Dus het duurde niet lang voor we een zacht geronk hoorden. Ook nu vergezelde Stefani ons terug richting Assebroek, zij verblijft vannacht bij hun boezemvriend .Rond middernacht arriveerden we in het ziekenhuis.

Jeroen merkte niet eens dat we de brancard uit de ambulance haalden en hem naar boven brachten. Op zijn kamer legden we hem half slapend in zijn bed, van ver nog een slaperige groet en ogen terug toe.

Een superwarme, tedere omhelzing nog van Stefani en wij terug de ambulance in voor een verre rit terug naar Limburg.

Wij ook moe en stil, maar die stilte was van ontroering en voldoening. Deze vriendschap die we vandaag gezien hadden was er niet één van goud maar van diamant.

Stefani, Nic, Tinne, ons diepste respect voor jullie

Maar ook willen we alle medewerkers van het Best Kept Secret Festival bedanken, organisatie, EHBO, security, vrijwilligers ,… voor hun gastvrijheid, steun en vriendelijkheid.

JULLIE ZIJN TOP !

Jeroen, rock guy, het ga je goed en dankjewel voor de fijne dag !

Contacteer ons

Ambulance Wens België vzw
T +32 468 14 14 14
info@ambulancewens.be