Op dinsdag 16 juli vervulden we met Ambulance Wens België de wens voor een mevrouw (1959) uit Sint-Gillis-Waas.

Zij verblijft momenteel op de Palliatieve Eenheid van het AZ Nikolaas te Beveren (Oost-Vlaanderen). Haar wens was om samen met de familie een ijsje te gaan eten. We ontmoeten een dame die reeds reikhalzend uitkeek naar onze komst en ons begroette met de woorden: “voor jullie is er ook een crème besteld hé!”

Heel vlug werd het bed geruild voor onze zachte brancard en de ambulancebeer werd reeds stevig geknuffeld. Goed ingeduffeld vertrokken we richting Sint–Gillis–Waas. De route stak in de gsm van Mevrouw zodat we het zeker zouden vinden!

Daar aangekomen werden we opgewacht door de kinderen, kleinkinderen, zus en broer met hun partners en nog naaste familieleden. Mevrouw werd comfortabel in de rolstoel geplaatst en de broer bracht haar naar het hoofd van de tafel. Pas 60 jaar geworden, dit moest gevierd worden.

Eerst werd er genoten van een drankje en nadien kregen we allemaal een ijs naar keuze opgeschept. Dank je wel daarvoor. Ook een dikke dank je wel aan ijshoeve De Boey in Sint Gillis Waas voor de medewerking en het voorzien van het vuurwerk op het ijsje!

Afwisselend werd er een gezellig praatje gemaakt met haar en cadeautjes uitgewisseld. Na een deugddoende namiddag keerden we vermoeid maar o zo dankbaar terug naar de eenheid.

Daar werden we onmiddellijk bijgestaan door het vriendelijk verpleegkundig personeel van de afdeling om Mevrouw terug in bed te installeren. Ook aan jullie een dank je wel voor de goede samenwerking.

We namen afscheid van een Mevrouw die duidelijk had genoten van haar wens en met een dikke merci voor het ijsje!

Contacteer ons

Ambulance Wens België vzw
T +32 468 14 14 14
info@ambulancewens.be