Op woensdag 19 juni vervulden we met Ambulance Wens België de wens van een mevrouw (1947) uit Lommel.
Zij verblijft momenteel in de Bekelaar en wilde heel graag nog een keer naar Klein Strand in Oostende – de Stad aan Zee .

Oh what a wonderful day …. Ja dit was het ook ,een heel mooie leuke gezellige dag…..

Op naar Lommel waar Marie-Louise reeds buiten op ons wachtte, samen met Dirk en Alexander,zoon en kleinzoon….Zenuwachtig van wat gaat er allemaal gebeuren, maar het ijs tussen ons was zeer snel gesmolten.
“We gaan naar het Zeetje”, waren haar woorden.

Het is nogal ver naar het Zeetje dus hebben we onderweg een Pitstop gedaan, koffietje, sigaretje en fijn kletsen….zo vertelde ze ons dat ze vroeger jaren aan Klein Strand in Oostende gewoond heeft. Samen met haar man.

Haar drie zonen zijn daar geboren ook. Later is ze naar Limburg verhuisd door de job van haar man. Hij was bij de Zeemacht later Luchtmacht . Oostends volk is ook een ras apart volgens haar ” speciale madammen ”.

Iets na de middag waren we dan daar. Honger zei ze , dus eerst een restaurantje zoeken waar we met ons allen gingen eten. Het werd “El Mariachi” waar we lekker gegeten hebben.

Haar andere zoon Bart was ondertussen ook daar. Die had de trip met de auto gedaan en een parking voor ”50 euro” gevonden, inside joke die de aanwezigen wel begrijpen….

Ondertussen hadden we een strandrolstoel gereserveerd, Peter van de Stad Oostende stond reeds klaar en liet ons de modellen zien, Marie-Louise had haar keuze snel gemaakt. Blijf zolang jullie willen, hij zou dan aan het strand werken ipv op de bureau.

Onze ambulance kreeg een mooi plaatsje met zicht op zee. Zo gingen we allemaal een zalige wandeling maken aan het water, er werd verteld, gelachen, diepe gesprekken gevoerd, maar het was oh zo mooi haar te zien opfleuren.

Van 1 paar schoenen aan haar wagen ging het naar 5 paar schoenen die daar bommelden terwijl we allemaal door het water, zand en de schelpen liepen.

Graag nog een wijntje aan de Salsa bar op het strand, zo hebben we de dag afgerond, voor we ons weer op de terugweg hebben voorbereid.

Afscheid van zoon Bart die met de auto was, afscheid van het huis waar ze vroeger gewoond heeft, we zijn nog eens langsgereden , afscheid van Oostende , Het Zeetje.

De terugweg, ook weer met een Pitstop onderbroken, een croissantje daar had ze zin in, sigaretje, de benen eens strekken voor al de anderen….

Na een lange dag zijn we in Lommel aangekomen, Marie-Louise heel gelukkig, dankbaar voor wat we doen, maar dat is allemaal graag gedaan vanuit het diepste van ons hart.

Moe maar met een smile op ons gezicht liep deze mooie dag ten einde … We hebben denk ik ook een nieuwe ambulancier erbij , want de kleinzoon vond het geweldig in het jasje van Ambulance Wens België !

Dank je wel dat we dit mochten doen voor jullie, dank aan stad Oostende voor de geweldige service !

Contacteer ons

Ambulance Wens België vzw
T +32 468 14 14 14
info@ambulancewens.be