Zondag 19 mei vervulden we met Ambulance Wens België de wens van
een mevrouw (1933) uit Riemst. Zij verblijft momenteel in Huyse Elckerlyc .

Haar wens was om samen met haar dochter, kleinkinderen en partners nog eens mosselen te gaan eten in Restaurant Konings in Tongeren.

Na een fijne kennismaking en de nodige know how van AWB vertrekken we richting Millen, om Yvonne op te halen in Huyse Elckerlyc.

We ontmoeten een spontane, goedlachse dame. Zij noch ik ( ik ben vandaag als verpleegkundige voor de eerste maal mee op wens) hadden een goede nachtrust achter de rug, maar we voelden ons vlug op ons gemak. De mascotte knuffelde ze liefdevol en werd voorgesteld aan de kleinzoon.

Het personeel van het rusthuis was mee dolenthousiast met de nodige humor en emoties. Ze vertelden haar dat ze moest genieten en wensten haar smakelijk eten.

Onder haar goedkeurend oog en wuivend volgde An ons naar het restaurant. Al vlug is duidelijk dat metekind Bjorn haar “hartendief” is.

We werden prima ontvangen in het restaurant. Het is er zalig tafelen en de heerlijke mosselen gingen vlotjes binnen .

Yvonne is gelukkig en geniet van het samenzijn.

Als afsluiter drinkt ze een lekkere koffie ( lees Irish Coffee ). Nog een familiefoto en eentje van de vier generaties als aandenken .

Dan gaan we nog even langs het huis, waar ze 62jaar gelukkig getrouwd was en naar haar ouderlijk huis, waar een café werd uitgebaat. Onderweg herkent Yvonne haar stamcafé, waar ze graag “wittekes”dronk. Haar pretogen en lach verraden veel. Dan terug richting Huyse Elckerlyk.

Bij terugkomst is nog maar eens duidelijk hoe vriendelijk , warm , hartelijk en bezorgd Yvonne is. Haar laatste wil wordt nog uitgevoerd, en de mascotte is al overhandigd aan An.

We kunnen enkel zeggen, het ga je goed Yvonne. Het was een eer om jou en je familie te ontmoeten.

Nog een ECHTE knuffel als afscheid en dan richting Diepenbeek.

Contacteer ons

Ambulance Wens België vzw
T +32 468 14 14 14
info@ambulancewens.be