Op donderdag 8 augustus ging Ambulance Wens België op pad voor een 97 jarige meneer die momenteel op de Palliatieve eenheid “Het Anker’ van AZ Delta te Roeselare verblijft.

Zijn wens was om nog een keer samen met de dochters naar zijn thuis te gaan in Ingelmunster. We vertrokken vanuit Diepenbeek richting Roeselare.

Na een rit van een tweetal uurtjes kwamen we aan op de palliatieve eenheid van het ziekenhuis AZ Delta. Meneer zat piekfijn uitgedost ons op te wachten in het gezeldschap van zijn dochter en schoonzoon.

We lieten hem kennismaken met onze mascotte en deze kreeg meteen de naam: “Juulke”

Nadat we meneer geïnstalleerd hadden in de ambulance vertrokken we richting Ingelmunster.

Het zonnetje was alvast aan het schijnen. Onderweg was meneer voluit aan het vertellen over de dingen die hij buiten zag. Hij was dol-enthousiast.

We arriveerden bij zijn boerderij . De andere dochter en schoonzoon stonden ons op te wachten.

Je zag meneer stralen, hij was zo blij nog eens terug thuis te zijn. Zijn hoofddoel was orde op zaken te stellen met zijn dochters door zijn nakend vertrek naar een rust-en verzorgingstehuis.

Ook de thuisverpleegkundige van meneer kwam een bezoekje brengen. Natuurlijk mocht een fris glaasje cider niet ontbreken.

Meneer en familie genoten met volle teugen.

Meneer zijn dochter en schoonzoon waren recentelijk verhuisd. Het idee werd gelanceerd om het nieuwe huis even te gaan bezoeken.

Zo gezegd, zo gedaan en wij vertrokken met familie richting Meulebeke. Meneer kreeg een rondleiding, ook hier genoot hij met volle teugen van.

Toen gaf hij aan dat hij terug wou gaan. Onderweg viel hij bijna in slaap.

Hij had genoten en had een grote glimlach op zijn gezicht.

Eens terug aangekomen in het ziekenhuis, wou hij terug in de zetel gaan zitten en kon hij genieten van zijn avondmaal. Met een welgemeende dank je wel van meneer en familie vertrokken wij met grote voldoening terug naar diepenbeek.

Blij dat we zijn wens konden vervullen

Contacteer ons

Ambulance Wens België vzw
T +32 468 14 14 14
info@ambulancewens.be