Op zaterdag 12 januari vervulden wij de wens van een mevrouw (1947) uit Oudsbergen. Zij verblijft momenteel op de Palliatieve Eenheid van het Ziekenhuis Oost-Limburg (ZOL) te Stad Genk. Zij wilde graag nog eens bij haar dochters op bezoek en daarna naar haar eigen huis.

Om 12.30 u zat mevrouw al in haar mooiste jurk (gekozen door haar man) op ons te wachten. Nog even haar pudding oppeuzelen en we konden vertrekken. Een half uurtje later kwamen we aan in Lummen waar haar oudste dochter woont. Haar 7 jarige kleinzoon was niet op de hoogte van onze komst en dus duidelijk verrast met het verschijnen van de ambulance op de oprit.

En zeker toen bleek dat we zijn oma hadden meegebracht.

We werden hartelijk ontvangen en mochten meteen al aanschuiven aan tafel voor broodjes en gebak. Er was een strak tijdsschema opgesteld voor deze dag, dus na al dat lekkers vertrokken we naar haar jongste dochter in Overpelt.

Ze was erg benieuwd naar de reactie van haar dochter, want ons bezoek moest een verrassing blijven voor haar. Ze is recent verhuisd en mevrouw had het huis waar haar dochter woont nog nooit gezien. Het was dan ook een bijzonder moment voor beiden.

Omstreeks half vier was het al weer tijd om naar de volgende halte te vertrekken: haar eigen huis.

Daar zouden een 30-tal buren en vrienden haar opwachten. Mevrouw werd met een applaus ontvangen en er was gezorgd voor een glaasje bubbels, fruitsap en heerlijk belegde broodjes. Haar kleinzoon ging rond met de broodjes, zodat niemand wat tekort kwam.

Er was plaats voor een lach en een traan, maar mevrouw en haar gasten hebben er vooral heel erg van genoten. Er werden dan ook veel foto’s gemaakt en een filmpje hier en daar. Zelfs een korte toespraak kon niet ontbreken!

Er was door mevrouw en haar echtgenoot gevraagd aan de gasten om geen bloemen of geschenken mee te brengen, maar voor wie ‘iets’ wou geven zou er een doosje staan om een centje in te deponeren voor Ambulance Wens België. Het werd een bedrag van maar liefst 550 Euro ! Nogmaals dikke merci hiervoor. Jullie zijn toppers!

Om 18 u installeerden we mevrouw weer in de ambulance. Deze keer nam haar kleinzoon plaats in de ziekenwagen, naast zijn oma.

We reden naar Restaurant Fleurie in Peer waar we weeral hartelijk ontvangen werden en mochten plaatsnemen aan een mooi gedekte tafel. Na een (alcoholvrij) aperitief stond er ons een vier-gangenmenu te wachten. Voor mevrouw begon de moeheid stilaan toch toe te slaan, dus vroeg de familie even na of het mogelijk was om de ‘gangen’ wat sneller na elkaar te krijgen en dit was geen enkel probleem. Ook de kleinzoon wist wel iets om zijn oma wat extra energie te bezorgen: een ????”doorkun-knuffel”????

Aangeleerd door zijn meter om zijn oma extra energie te bezorgen. En of dit geholpen heeft ….

Na het heerlijke eten was het tijd om deze mooie, maar vermoeiende dag af te ronden. Bij restaurant Fleurie vonden ze het heel mooi wat we voor deze dame hebben gedaan en ook zij hebben een bijdrage geleverd voor Ambulance Wens België. Super gewoon!

En dan weer terug naar de palliatieve eenheid van het ZOL. Mevrouw deed alvast even de ogen dicht in de ziekenwagen en eens aangekomen op de dienst ging ze heel snel haar bed opzoeken.

Dankjewel Rosette en familie dat wij deze bijzondere dag met jullie mochten delen

Contacteer ons

Ambulance Wens België vzw
T +32 468 14 14 14
info@ambulancewens.be