Gisteren zondag 14 juli hebben we met Ambulance Wens België het geluk gehad om een wens te mogen vervullen van mevrouw G die na een lange ziekte en uiteindelijk een hospitalisatie van een 7-tal weken nog graag een keertje naar huis wou gaan.
Het eerste verjaardagsfeestje van haar jongste kleindochter was daar dan ook de ideale gelegenheid voor.????

De mascotte van Ambulance Wens België werd overhandigd en de vraag om hiervoor een naam te kiezen werd heel snel door haar beantwoord: ons voorstel van Jan of Miet werd meteen afgekeurd; het werd Jannemieke!!!!

Nadat mevrouw afscheid had genomen van haar kamergenoot en de verpleegkundigen haar een fijne dag hadden toegewenst , ging het richting Handzame, een deelgemeente van Kortemark, haar “ THUIS”.

Daar werd ze hartelijk opgewacht door haar gezin; de slingers en ballonnen voor de jarige prinses hingen klaar; de feesttafel was mooi gedekt; de geur van kroketjes en ander lekker eten kwam haar tegemoet.

Aangezien het een familiefeestje betrof en mevrouw in zeer goede handen was van echtgenoot, zoon, dochters, schoonkinderen en kleinkinderen hebben we hen alle rust en privacy gegeven. Telefoonnummers werden uitgewisseld zodat men ons altijd kon bereiken indien nodig.

Enkele uren later kwamen we aan bij een gezellige, warme familie die nog aan het nagenieten was van een lekkere puddingtaart met “beizekes”, de West-Vlaamse aardbeien.???????????? Mevrouw lag heerlijk te slapen in de woonkamer, aan het venster waar de geraniums prachtig aan het bloeien waren.
Het gekwetter van de 4-jarige kleinzoon( toch wel bijna 5 jaar hoor????) en de kreetjes van het feestvarkentje konden haar rust totaal niet verstoren. ????
We hebben mevrouw op haar gemak wakker laten worden, de rust had haar goed gedaan.

Na enkele familiefoto’s werd stilaan afscheid genomen van haar thuis; de plek waar ze zovele jaren voor haar echtgenoot en kinderen had gezorgd. Dit afscheid viel iedereen zwaar, maar mevrouw had er vrede mee.
Het was goed zo. Dit was haar mooiste wens. ????????????

De kleinzoon begreep het allemaal niet zo goed, waarom iedereen nu droef was en waarom Mémé niet thuis mocht blijven.
De traantjes waren op komst, hij verschool zich onder de warme vleugels van zijn papa.
Maar nadat we de sirene en de zwaailichten van de ambulance heel even op actief hadden gezet was er toch een beetje afleiding voor onze kleine vriend, te jong om alles te begrijpen.????

Mémé werd in de ambulance vergezeld door haar dochter en de 13-jarige kleindochter.
Een andere dochter volgde ons met de auto.De rit naar het AZ Delta ziekenhuis te Roeselare duurde slechts een kwartiertje.
Tijd om nog even te kunnen nagenieten van de fijne namiddag, nog enkele intieme momenten, nog enkele knuffels, nog mooie korte gesprekken, nog…❤

Aangekomen aan het ziekenhuis was het zonnetje eindelijk van de partij. ???? Mevrouw snoof met volle teugen de buitenlucht op, nog even genieten van de zonnestralen in haar gezicht, ze genoot intens.

Terug op haar kamer werd ze verwelkomd door haar kamergenoot en de verpleging.
Mevrouw kreeg complimentjes dat ze er zo goed uitzag, de namiddag met haar gezin in haar eigen omgeving had duidelijk wonderen verricht .

Na nog even nagekeuveld te hebben over deze leuke dag hebben we afscheid genomen.
De kussen en knuffels volgden spontaan .
Het voedingsdrankje werd door mevrouw “stevig “geshaket. De avond was gevallen.????

Mevrouw G, Mémé, wat was het aangenaam om jou en je warm gezin te leren kennen.
Je bent een hele sterke vrouw, een lieve echtgenoot, een fantastische mama en Mémé van 4 kleinkinderen .
Ooit zien we mekaar terug, dan gaan we zeker nog een keertje “shaken”.
Het ga je goed!
Veel liefs van het Ambulance Wens Team!

Contacteer ons

Ambulance Wens België vzw
T +32 468 14 14 14
info@ambulancewens.be