Op maandag 22 juli vervulden we met Ambulance Wens België de wens van een mevrouw (1948) uit Opglabbeek. Zij wil heel graag nog een keer op bezoek bij haar zus in WZC Zorgvlied te Molenbeersel Kinrooi.

Wat een mooie zonnige dag om deze wens te mogen vervullen. Op naar Opglabbeek waar we José gingen ophalen om een bezoek te brengen aan haar zus die in Molenbeersel in Zorgvlied verblijft.

Aangekomen bij haar in de straat stond de schoonzoon Frank ons al buiten op te wachten. Tevens was er een taxi van de Mindermobiele Dienst van OCMW Opglabbeek aanwezig, chauffeur Jean-Pierre zou José haar man Pierre meenemen. Vlug kennis gemaakt met iedereen, Thibo en Seppe de 2 kleinkinderen waren ook van de partij.

Zo José, je krijgt van ons een beer, dus geef hem maar een mooie naam . Haar eerste reactie was “is het een manneke of vrouwtje “? Nou kies zelf maar !! Ik ga het aan de twee jongens overlaten zei ze. Die hadden niet direct een idee dus kwam papa Frank met de naam Fons op de proppen. Samen met Diane de dochter en Fons zijn we dan vertrokken.

Aangekomen in Zorgvlied werd er eventjes overlegd hoe de namiddag eruit zou zien. Er zouden heel wat familieleden komen om er een gezellige namiddag van te maken. Anna haar zus werd er bij gehaald en ze hebben zich allemaal samen in de cafetaria aan tafel gezet.Hier hoefden wij niet bij te zijn en hebben een tijdstip afgesproken wanneer we terug op post waren.

We hoorden later dat het een leuke namiddag was, veel verteld werd en José melde ons dat ze met Fons goed gelachen hebben. Ook Anna haar zus genoot zichtbaar. Tevens kregen we te horen dat er 20 j verschil is tussen de twee zussen. Anna is de oudste José de jongste . Toch wist Anna direct toen ze José en Pierre zag wie de beiden waren.

Maar ook aan een gezellige namiddag komt een eind en zo hebben we ons met een tevreden José die een mooie glimlach op haar gezicht had op weg naar huis begeven. Seppe vroeg of hij ook mee mocht met de Ambulance ,
natuurlijk mag dit.

Thuis aangekomen hebben we afscheid genomen van zeer dankbare familie. Ze hebben er allemaal van genoten en mooie herinneringen gemaakt.

Dank je wel vanwege ons hele Team dat we dit voor jullie mochten doen .

Contacteer ons

Ambulance Wens België vzw
T +32 468 14 14 14
info@ambulancewens.be